Arjenne Hoeksema arjennehoeksema@hotmail.com
  

Praktijkcoaching

Voor verloskundige praktijken bied ik de mogelijkheid van praktijkcoaching. De samenwerking binnen een verloskundige praktijk is niet altijd even eenvoudig. Binnen een maatschap is iedereen gelijkwaardig en dat maakt het lastig om knopen door te hakken. Daarnaast is er de taakverdeling, wie doet de administratie, wie stuurt de praktijkassistenten aan en wie onderhandelt met de waarnemers ? Wie gaat er naar het VSV en wie regelt de contracten met de verzekeraars? Het zijn nogal wat taken, een verloskundige praktijk is eigenlijk een heel bedrijf. Er zijn vele taken en verantwoordelijkheden en die rusten allemaal op de schouders van de praktiserende verloskundigen. Dat kan soms problemen geven, wat gevolgen heeft voor de sfeer, het teamgevoel of de zorgverlening. Daarnaast heeft elk lid van het team zijn of haar privéleven, een eigen agenda op het gebied van gezondheid en zijn of haar persoonlijke grenzen.

Soms is het goed om een dag of langer bij elkaar te komen en eens eerlijk en rustig te praten over wat er leeft bij iedereen. Dit kan bij jullie op de praktijk of op locatie. Je kunt ervoor kiezen dit als maatschap of met het gehele team van waarnemers en praktijkassistenten te doen. Ik zorg dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Ik luister en ben onafhankelijk en onpartijdig. Ik stel vragen en zet jullie aan het denken. Ik draag geen oplossingen aan, maar zorg dat jullie als team en als individu uit de verf komen zodat jullie je eigen oplossingen creëren. Door mijn jarenlange ervaring als maatschapslid binnen een eerstelijns verloskundige praktijk kan ik putten uit ervaring en begrijp ik de uitdagingen waar jullie voor staan. Stuur mij vrijblijvend een email, dan neem ik telefonisch contact met jullie op. Afhankelijk van jullie wensen schat ik in hoe lang we nodig hebben en maak ik een offerte op maat. Houd globaal rekening met een uurtarief van €85,- per uur, dit is excl. BTW en excl. km vergoeding.

Een in-company training: Elementen in Communicatie (zie onder het tabblad cursus en training) kan onderdeel zijn van een traject praktijkcoaching. Hiervoor gelden aangepaste tarieven. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden door mij een email te sturen.

Voor het begeleiden van gesprekken geldt een uurtarief van €85,- per uur en dit is excl. BTW en excl. km vergoeding.

V

V

V

V

Verbindingsweekend 21-23 april 2023

Nascholing en persoonlijke ontwikkeling

Voor verloskundigen en kraamverzorgenden

V